Definita cuvantului angiotripsie
ANGIOTRIPSÍE s.f. (Med.) Efectuarea unei hemostaze prin compresiune cu ajutorul unei pense. [Pron. -gi-o-, gen. -iei. / < fr. angiotripsie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu angiotripsie
ASOCIÁȚIE, asociații, s. f. 1. Grupare de persoane creată pentru a atinge un scop comun și organizată pe baza unui statut. 2. Grup de plante format din mai multe specii caracteristice unui anumit mediu de viață. 3. Grupare de molecule, de stele etc. cu însușiri comune. Asociație moleculară. 4. Proprietate a psihicului de a lega între ele mai multe imagini senzoriale, idei etc., apariția unei reprezentări atrăgând în conștiință o altă reprezentare asemănătoare sau întâlnită anterior; legătură între reprezentări, idei etc. pe baza acestei proprietăți. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. association. Vezi definitia »
TAUTOLOGÍE s. f. I. 1. (log.) judecată în care subiectul și predicatul sunt exact aceeași noțiune, exprimată sau nu prin același cuvânt. 2. (în logica simbolică) expresie care în cadrul unui sistem formal este adevărată în orice interpretare. II. 1. pleonasm. 2. fenomen sintactic constănd din repetarea unor cuvinte cu același sens, dar cu funcții diferite, marcate de obicei de o intonație deosebită, repetare folosită pentru a sublinia o calitate sau o acțiune. (< fr. tautologie, lat. tautologia) Vezi definitia »
HIGROSCOPÍE s.f. Higrometrie. [Gen. -iei. / < fr. hygroscopie]. Vezi definitia »
CONSOLIDÁȚIE s. f. consolidare. (< fr. consolidation) Vezi definitia »
vorbarie fara rost, limbutie, flecareala Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z