Definita cuvantului antiartă
ANTIÁRTĂ s.f. 1. Curent în creația artistică a ultimelor decenii ale sec. XX, având un caracter contestatar față de arta academistă. 2. Creație artistică lipsită de autenticitate. [Cf. fr. antiarte].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu antiartă
BALÁTĂ s. f. poezie (medievală) care se cânta pe o melodie de dans, din una sau mai multe strofe și un refren. (< it. ballata) Vezi definitia »
FOSFATÍDĂ, fosfatide, s. f. Substanță din clasa lipidelor în a cărei moleculă intră fosforul, prezentă mai ales în țesutul nervos. – Din fr. phosphatide. Vezi definitia »
HĂMESEÁLĂ s. f. (Fam.) Foame mare, lihneală; slăbiciune din pricina foamei. [Var.: hămiseálă s. f.] – Hămesi + suf. -eală. Vezi definitia »
BUCÍNĂ s.f. Instrument de suflat la romani, asemănător cornului de vânătoare de astăzi. [Pl. -ne. / < lat. bucina]. Vezi definitia »
VIGILÉNȚĂ, vigilențe, s. f. Atitudine de observare atentă și susținută, de supraveghere continuă a ceea ce se întâmplă în jurul său (pentru a preveni, a descoperi sau a combate acțiuni reprobabile, ostile, dușmănoase). – După fr. vigilance, lat. vigilantia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z