Definita cuvantului antiroman
ANTIROMÁN s.n. Operă literară în proză de mai mare întindere, care îsi propune să reflecte realitatea cât mai puțin alterată de procedee artistice convenționale. [< fr. antiroman].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu antiroman
CONTRAPLÁN, contraplanuri, s. n. Procedeu de montaj constând în alternarea cadrelor filmate cu aparatul așezat în unghiuri de filmare opuse. – Din fr. contre-plan. Vezi definitia »
HOBÁN s.n. Piesă de legătură între aripile unui avion biplan, confecționată din sârmă de oțel. ♦ (Mar.) Coardă pentru susținerea catargelor. [Var. hobană s.f. / < fr. hauban]. Vezi definitia »
OMBUDSMAN, etimologic, provine din practica de judecată a triburilor germane. Pentru comiterea unei fapte care leza interesele comunității, făptuitorul putea fi scos în afara legii sau familia lui putea plăti despăgubiri celor lezați. Persoana neutră desemnată să colecteze despăgubirea era „ombudsman”-ul. Ombudsmanul zilelor noastre nu este un avocat al cetățeanului , deși instituția corespunzătoare din zilele noastre poartă denumirea de „avocatul poporului” deoarece atitudinea acestuia trebuie sa fie imparțială. El nu reprezintă instituționalizarea neîncrederii in administrație, ci îndeplinește o funcție de mediere. Vezi definitia »
NORVEGIÁN, -Ă, norvegieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Norvegiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Norvegiei sau populației ei, privitor la Norvegia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de norvegieni (1). [Pr.: -gi-an] – Din fr. norvégien. Vezi definitia »
AVÁN, -Ă, avani, -e, adj. (Pop.; adesea adverbial) Strașnic, grozav, cumplit (de tare, de mare, de rău, de crud etc.). – Din tc. avvan „perfid”, ngr. avánis „calomniator”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z