Definita cuvantului astrospectroscopie
ASTROSPECTROSCOPÍE s.f. Cercetarea spectrelor aștrilor pentru a deduce componența și stările fizice ale acestora. [Gen. -iei. / < fr. astrospectroscopie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu astrospectroscopie
ENTEROSCOPÍE s.f. (Med.) Examinare a intestinului cu ajutorul enteroscopului. [Gen. -iei. / < fr. entéroscopie]. Vezi definitia »
LIOFOBÍE s.f. Proprietatea substanțelor liofobe. [Pron. li-o-. / < fr. lyophobie]. Vezi definitia »
IDIOSINCRAZIE 1. Termen preluat din vechea teorie umorală și însemnând inițial o constituție particulară a unui individ, datorită unui anumit amestec al umorilor fundamentale. A fost utilizat apoi pentru a desemna reactivitatea patologică a unei persoane față de diverse substanțe (alimente, medicamente, polen,etc.) care nu provoacă nici o reacție supărătoare la majoritatea indivizilor. Astăzi, fiind cunoscut ca este vorba de reacții alergice, termenul a iesit din uz;2. Idiosincrazie psihică – repulsie nemotivată față de obiecte, persoane, fenomene din mediul inconjurator. Vezi definitia »
SPECTROFOTOMETRÍE s. f. Ramură a opticii care se ocupă cu determinarea intensității radiațiilor monocromatice care constituie spectrul unei radiații compuse. – Fr. spectrophotométrie (<gr.). Vezi definitia »
CONCILIÁȚIE s. f. 1. conciliere. ◊ procedură, în dreptul internațional, urmărind înlăturarea conflictelor. 2. figură retorică în care se folosește un argument „ostil” pentru propria cauză. (<fr. conciliation, lat. conciliatio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z