Definita cuvantului bazin
BAZÍN s.n. 1. Rezervor mare de apă, alimentat de obicei de la o sursă. ♦ (Mar.) Parte a unui port amenajată special pentru staționarea navelor. 2. Regiune de unde își adună afluenții un râu sau un fluviu. 3. Regiune în care se găsesc zăcăminte de minereuri. 4. Cavitate cuprinsă între oasele iliace; pelvis. [Pl. -ne, -nuri, var. basin s.n. / < fr. bassin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bazin
CATIFELÍN, -Ă adj. catifelat. (< catifel/at/ + -in) Vezi definitia »
FLAMÍN, flamini, s. m. Preot cu atribuții speciale în vechea Romă, care slujea fie 3 zeități principale, fie alte 12 divinități mai mici. – Din fr. flamine, lat. flamen, -inis. Vezi definitia »
AUSTIN [ɔstin], oraș în S S.U.A., pe Colorado; centru ad-tiv al statului Texas; 748,5 mii loc. (1988, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Prelucr. petrolului și a lemnului. Ind. electronică, a sticlei și alim. Universități (1876, 1881). Vezi definitia »
CIUÍN, ciuini, s. m. Plantă erbacee cu flori albe sau roz, a cărei rădăcină se întrebuințează în industria textilă, farmaceutică și alimentară: odagaci, săpunel, săpunăriță (Saponaria officinalis). – Din tc. çöven. Vezi definitia »
gătín, gătínuri, s.n. (reg.) lanț-ornament. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z