Definita cuvantului blastopor
BLASTOPÓR s.m. Orificiu al gastrulei. [< germ. Blastoporus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu blastopor
PĂGUBITÓR, -OÁRE, păgubitori, -oare, adj. Care aduce sau provoacă o pagubă sau un prejudiciu; stricător, dăunător. Păgubi + suf. -tor. Vezi definitia »
REDRESÓR, -OÁRE I. adj. care redresează. II. s. n. 1. aparat, instalație care transformă curentul electric alternativ în curent continuu. 2. sistem de lentile sau de prisme pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ◊ (med.) aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol. (< fr. redresseur) Vezi definitia »
FRUSTRATÓR, -OÁRE adj. care pricinuiește o pagubă, împiedică exercitarea unui drept; care este cauza unei frustrații; frustrant. (< fr. frustrateur) Vezi definitia »
ERECTÓR, -OÁRE, erectori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. (Anat.; despre mușchi) Care servește la ridicarea anumitor organe. 2. S. n. Mașină de lucru folosită la ridicarea și la așezarea în poziție definitivă a pieselor prefabricate grele. – Din fr. érecteur. Vezi definitia »
SINCRONIZATÓR, sincronizatoare, s. n. 1. Aparat cu care se pune în concordanță pelicula cinematografică pe care este imprimată imaginea cu banda sonoră corespunzătoare. 2. Ansamblu de dispozitive folosit pentru sincronizarea automată a mașinilor sincrone. – Sincroniza + suf. -tor (după fr. synchroniseur). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z