Definita cuvantului carolă
CARÓLĂ s.f. Vechi dans francez asemănător cu cadrilul de mai târziu, în timpul căruia dansatorii se învârteau în cerc ținându-se de deget, de mână sau de manșetă; melodia acestui dans. [< fr. carole].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu carolă
INDIANÍSTICĂ s. f. disciplină care se ocupă cu studiul limbii și al civilizației Indiei de dinaintea penetrației europene; indologie. (< germ. Indianistik) Vezi definitia »
prișcálă, prișcále, s.f. (reg.) 1. scândurică sau lopățică de brad (folosită în jocurile copiilor); (în construcții) de-a prișcala = numele unui joc de copii, în care un jucător este lovit pe spate cu prișcala, pentru a-l ghici pe cel care l-a lovit. 2. praștie. Vezi definitia »
COLOMBÍNĂ s. f. personaj feminin din comedia italiană, costumat la fel ca arlechinul. (<it. colombina) Vezi definitia »
BUTURĂ, Valeriu (1910-1989, n. Sălciua, jud. Alba), etnograf român. Studii și cercetări în etnobotanică, instalații tehnice țărănești, agricultura tradițională („Muzeul etnografic al Transilvaniei”, „Etnografia poporului român. Cultura materială”, „Enciclopedie de etnobotanică românească”, „Etnografia Transilvaniei”). Vezi definitia »
HIPODERMÓZĂ, hipodermoze, s. f. Boală parazitară a animalelor rumegătoare mari, provocată de larvele unei muște care se localizează în straturile profunde ale pielii. – Din fr. hypodermose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z