Definita cuvantului colorație
COLORÁȚIE s.f. (Liv.) Colorare. [Var. colorațiune s.f. / < fr. coloration].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colorație
GALVANOPLASTÍE, galvanoplastii, s. f. Tehnică de reproducere a obiectelor, constând în acoperirea formei sau a tiparului lor cu un strat de metal, depus prin electroliză. – Fr. galvanoplastie. Vezi definitia »
CEFALALGÍE s.f. (Med.) Durere de cap; cefalee. [Gen. -iei. / < fr. céphalalgie, cf. gr. kephale – cap, algos – durere]. Vezi definitia »
COFOCHIRURGÍE s. f. (Med.) Chirurgie pentru înlăturarea surdității. – Din fr. cophochirurgie. Vezi definitia »
INFIRMERÍE, infirmerii, s. f. Local sau încăpere unde se îngrijesc sau se examinează bolnavii și care funcționează pe lângă formații militare, internate etc. – Din fr. infirmerie. Vezi definitia »
chilimíe sf [ Atestare: revista „Ion Creangă”, VIII, 89 ; Variantă: chilmíe ; Plural: chilimii ; Etimologie: кулимия ] (Regional) 1. Spetează la car de care e legată leuca. 2. Bucată de lemn cu două brațe în formă de „U” întrebuințată la un car fără loitre atunci când se tranportă lemne. 3. Țepi (ca la sanie) puși la carul lungit, pentru a se putea transporta lemnele mari, netăiate. 4. Carul fără loitre. 5. Lemnele încărcate pe un car fără loitre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z