Definita cuvantului competitiv
COMPETITÍV, -Ă adj. 1. Susceptibil de a suporta concurența; competițional. 2. În care concurența este posibilă. [< fr. compétitif].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu competitiv
INTENSÍV, -Ă adj. 1. Cu (mare) intensitate, viu, tare; vioi. ◊ Cultură intensivă = sistem de cultivare a pământului prin aplicarea căruia se obține o mare producție agricolă pe o suprafață de pământ. 2. (Fiz.; despre mărimi) Care, prin compunerea mai multor sisteme identice, își păstrează valoarea constantă. [Cf. fr. intensif]. Vezi definitia »
DEMONSTRATÍV, -Ă, demonstrativi, -e, adj. 1. Care demonstrează sau servește la o demonstrație; ilustrativ. 2. (Despre gesturi, manifestări etc.) Care exprimă, în mod ostentativ, un sentiment, o părere etc. 3. (În sintagmele) Pronume demonstrativ = pronume care arată locul în timp sau în spațiu al unui obiect față de vorbitor. Adjectiv demonstrativ = adjectiv care arată depărtarea sau apropierea unui obiect. – Din fr. démonstratif, lat. demonstrativus. Vezi definitia »
COMPILATÍV, -Ă adj. (Cu caracter) de compilație. [< compila + -(t)iv]. Vezi definitia »
PROROGATÍV, -Ă adj. care se poate proroga. (< fr. prorogatif) Vezi definitia »
REVERSÍV, -Ă adj. (Despre mecanisme, procese etc.) Care revine spontan la poziția sau la starea inițială după încetarea fenomenului modificator. [< fr. réversif]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z