Definita cuvantului compundare
COMPUNDÁRE s.f. v. compoundare.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu compundare
bére s. f. – Băutură alcoolică slabă din hamei. Germ. Bier, modificat prin asociere spontană cu vb. bere (a bea), cf. Densusianu, Rom., XXXIII, 275; DAR). Trebuie să fi intrat în rom. cel puțin din sec. XVI; prima fabrică de bere care apare în documente este cea de la Iași, din 1560. În mr. din it. birra (Ruffini 103). Vezi definitia »
prăduitoare, prăduitori s. f. (deț.) cutie poștală mobilă, în care deținuții depun reclamațiile sau propunerile legate de regimul de detenție. Vezi definitia »
HIDROAMELIORÁRE, hidroameliorări, s. f. Totalitatea lucrărilor de îmbunătățiri funciare care au scopul să mențină în sol un raport favorabil între apă și ceilalți factori ai fertilității solului pe terenurile cu exces sau cu deficit de apă; hidroameliorațieVezi nota. [Pr.: -dro-a-me-li-o-] – Hidro- + ameliorare (după fr. hydroamélioration). Vezi definitia »
RATÁRE, ratări, s.f. Acțiunea de a (se) rata și rezultatul ei; nereușită. – V. rata. Sursa: DEX '98 Trimisă de LauraGellner, 3 Jul 2004 Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 Greșeală de tipar Ratare ≠ succes Sursa: Antonime Greșeală de tipar ratáre s. f., g.-d. art. ratării; pl. ratări Sursa: Dicționar ortografic Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 Trimisă de LauraGellner, 5 Mar 2007 Greșeală de tipar RATÁRE, ratắri, s.f. ♦ (Joc. sport.) Eșec în încercarea de a realiza din poziții favorabile un punct, un gol etc. pe parcursul meciului, datorită impreciziei tehnice, a stării de oboseală, a dezechilibrării, a grabei, a emoției etc. [Encicl. Ed. Fiz. și a Sport. din Rom. – 2002] Sursa: Neoficial Greșeală de tipar a da o ratare / un țâr expr. (adol.) a apela scurt pe cineva de pe un telefon mobil, fără a-i lăsa timp persoanei respective să răspundă. Vezi definitia »
IMPORTÁRE s.f. Acțiunea de a importa. [< importa]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z