Definita cuvantului confesionalitate
CONFESIONALITÁTE s.f. Apartenența la o anumită confesiune. [Pron. -si-o-. / cf. it. confessionalità, germ. Konfesionalität].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu confesionalitate
ERECTILITÁTE s.f. Calitatea a ceea ce este erectil. [Cf. fr. érectilité]. Vezi definitia »
BRÁNIȘTE, braniști, s. f. 1. Pădure rară sau parte de pădure cu arbori bătrâni în care este interzisă tăierea lemnelor; p. gener. pădure. 2. (Înv.) Moșie domnească folosită ca pășune și fâneață. – Din bg. branište. Vezi definitia »
COSMICITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este universal; universalitate. (< cosmic + -itate) Vezi definitia »
INALIENABILITÁTE s.f. Calitatea unui lucru care nu poate fi înstrăinat, vândut. [Pron. -li-e-. / cf. fr. inaliénabilité]. Vezi definitia »
CAPACITÁTE s.f. 1. Calitatea de a fi încăpător. ♦ Întindere sau mărime a unui lucru în raport cu ceea ce conține sau poate conține; conținutul unui obiect (mai ales al unui vas). 2. Îndemânare, abilitate, aptitudine, forță de a face ceva într-un anumit domeniu. ♦ Om destoinic, priceput; învățat, savant. ♦ (În trecut) Examen pentru obținerea titlului de profesor secundar. 3. Posibilitatea unui sistem tehnic sau a unui dispozitiv de a executa o operație, de a produce un efect sau de a suferi o transformare. 4. Drept, putere (legală) de a face un act. [Cf. fr. capacité, lat. capacitas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z