Definita cuvantului cooperație
COOPERÁȚIE s.f. 1. Formă de organizare a muncii în care mai multe persoane participă în comun la același proces de muncă sau la diverse procese ale muncii legate între ele. ♦ (În orânduirea socialistă) Asociere a oamenilor muncii în întreprinderi cooperatiste de producție sau de aprovizionare și desfacere. 2. Cooperare. [Gen. -iei, var. cooperațiune s.f. / cf. fr. coopération, it. cooperazione].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cooperație
CISTOTOMÍE, cistotomii, s. f. (Med.) Deschidere operatorie de scurtă durată a vezicii urinare. – Din fr. cystotomie. Vezi definitia »
SPÉCIE, specii, s. f. 1. (Biol.) Categorie sistematică fundamentală subordonată genului, care cuprinde animale și plante cu trăsături și însușiri comune. 2. Soi, fel, varietate; clasă, categorie. 3. (Log.) Noțiune care cuprinde un grup de obiecte cu însușiri esențiale comune și care se subordonează genului. – Din lat. species. Cf. fr. espèce. Vezi definitia »
RADIÁȚIE, radiații, s. f. Emisie de unde sonore, electromagnetice etc. sau de particule care se propagă sub formă de raze în toate direcțiile; ansamblul particulelor emise de un corp; radiere. [Pr.: -di-a-] – Din fr. radiation. Vezi definitia »
COFOCHIRURGÍE s. f. (Med.) Chirurgie pentru înlăturarea surdității. – Din fr. cophochirurgie. Vezi definitia »
DISCROMAZÍE s. f. tulburare a vederii cromatice prin incapacitatea de a percepe una din culorile fundamentale. (< fr. dyschromasie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z