Definita cuvantului singaporez
SINGAPORÉZ, -Ă, singaporézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a statului Singapore sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Singapore sau singaporezilor (1.), privitor la statul Singapore sau la singaporezi, originar din Singapore. (din Singapore (n. pr.) + suf. -ez)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu singaporez
aragonéz, -ă I. adj., s.m.f. (Locuitor) din Aragon. ◊ (s.f.) Dialect vorbit în Aragon. II. (s.f.) Dans popular spaniol, vioi, în măsură ternară; melodia corespunzătoare. (< fr. aragonais) Vezi definitia »
a se simți miez expr. (adol.) a se grozăvi, a se lăuda. Vezi definitia »
POLONÉZ, -Ă, polonezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Poloniei sau este originară de acolo; polon (1). 2. Adj. Care aparține Poloniei sau populației ei, privitor la Polonia sau la populația ei, originar din Polonia; ca al polonezilor (1); polon (2). ◊ Covrig polonez = produs de patiserie în formă de colăcel preparat din aluat de cozonac îmbibat cu sirop de zahăr și având deasupra nuci pisate. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de polonezi (1). 3. S. f. Dans de origine poloneză (2), în tempo moderat și în măsura de 3/4, cu ritm viguros și cu caracter maiestuos, solemn, asemănător marșului; melodie după care se execută acest dans. 4. S. m. Mezel din carne de vită și de porc, afumat la cald și apoi fiert; (fam.) poliș. – Din fr. polonais. Vezi definitia »
GEODÉZ, -Ă s. m. f. specialist în geodezie. (< fr. géodèse) Vezi definitia »
CÍNTEZ, cintezi, s. m. Cintezoi. [Acc. și: cintéz] – Din cinteză (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z