Definita cuvantului groenlandez
GROENLANDÉZ, -Ă, groenlandézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Groenlanda sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Groenlanda sau groenlandezilor (1.), privitor la insula Groenlanda sau la groenlandezi, originar din Groenlanda. (cf. fr. groenlandais)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu groenlandez
maidanez, maidanezi s. m. 1. denumire generică dată câinilor și pisicilor fără stâpân. 2. animal de casă fără pedigree. Vezi definitia »
BOTÉZ, botezuri, s. n. 1. Ritual creștin de primire a cuiva printre credincioșii bisericii, însoțit de atribuirea unui prenume; p. ext. petrecere care are loc cu acest prilej; cumetrie. ◊ Expr. (Mil.) Botezul focului = prima participare activă la o luptă. 2. Apă folosită pentru săvârșirea botezului (1). 3. Stropire cu agheasmă a credincioșilor și a caselor lor de către preot, cu prilejul unor slujbe sau sărbători bisericești. 4. (Mar.) Ceremonial de lansare la apă a unei nave noi. – Din boteza (derivat regresiv). Vezi definitia »
șez2 s.n. (înv.) 1. sediu, reședință. 2. focar (al unei boli). Vezi definitia »
VIETNAMÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Vietnam. ◊ (s. f.) limbă monosilabică vorbită de vietnamezi. (< engl. vietnamese) Vezi definitia »
HUHURÉZ, huhurezi, s. m. Numele a două păsări răpitoare de noapte, asemănătoare cu bufnița, fără smocuri de pene pe cap, care scot un strigăt caracteristic și trăiesc în scorburi de copaci; ciuhurez (Strix aluco și urelensis).Expr. A sta ca un huhurez (sau ca huhurezul) = a sta singur, părăsit. A se scula ca huhurezii = a se scula foarte devreme dimineața. [Var.: (reg.) huréz s. m.] – Huhura + suf. -ez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z