Definita cuvantului denaturaliza
DENATURALIZÁ vb. I. tr. A ridica naturalizarea (cuiva), a priva (pe cineva) de drepturile câstigate prin naturalizare. [< fr. dénaturaliser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu denaturaliza
SESIZÁ, sesizez, vb. I. Tranz. 1. A cuprinde cu mintea, a pricepe, a înțelege; p. ext. a observa, a descoperi. ♦ Refl. A lua cunoștință, a ține seamă, a-i păsa de cineva sau de ceva. 2. A înștiința o autoritate despre un caz care trebuie luat în cercetare; a deferi o pricină spre rezolvare autorității competente. – După fr. saisir. Vezi definitia »
DIVIZÁ, divizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A (se) împărți în mai multe părți, grupuri etc. ♦ Tranz. (Spec.) A efectua o împărțire aritmetică. ♦ Tranz. (Spec.) A trasa diviziuni pe un instrument de măsură. 2. A face să nu se mai înțeleagă sau a nu se mai înțelege între ei; a (se) despărți, a (se) izola; a (se) dezbina. – Din fr. diviser. Vezi definitia »
PLATONIZÁ vb. intr. a se manifesta, a reacționa la modul platonic (2). (< platon/ic/ + -iza) Vezi definitia »
NUCLEARIZÁ vb. I. tr. (Despre state, uzine etc.) A introduce, a folosi energia nucleară. [< nuclear + -iza]. Vezi definitia »
INSENSIBILIZÁ, insensibilizez, vb. I. Tranz. A face să nu simtă nici o durere, a face insensibil; a amorți. – Din fr. insensibiliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z