Definita cuvantului dislocal
DISLOCÁL, -Ă adj. (Despre un sistem de relații conjugale) Care constă în schimbul de femei între două clanuri. [Cf. it. dislocale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dislocal
MEZOCEFÁL, -Ă, mezocefali, -e, adj. (Med.; despre oameni; adesea substantivat) Care are craniul de formă intermediară între brahicefal și dolihocefal; (despre eraniu) care are formă intermediară între brahicefal și dolihocefal. – Din fr. mésocéphale. Vezi definitia »
BROMURÁL s. n. produs farmaceutic, sedatic și hipnotic slab. (< germ. Bromural) Vezi definitia »
PENÁL, -Ă, penali, -e, adj. (Despre dispoziții cu caracter de lege) Care are un caracter represiv, care se ocupă de infracțiuni și prevede pedepsele care trebuie aplicate. ◊ Drept penal (și substantivat, n.) = ramură a științei dreptului care se ocupă de normele juridice cu caracter represiv. Cod penal = ansamblu principalelor norme juridice care definesc infracțiunile și stabilesc sancționarea lor. Proces penal sau acțiune penală = acțiune în justiție pornită împotriva unui infractor cu scopul de a obține pedepsirea lui potrivit legilor în vigoare. Fapt penal = infracțiune. Sancțiune penală = pedeapsă prevăzută de legile penale. Clauză penală = clauză prin care părțile unui contract evaluează anticipat daunele ce se cuvin creditorului în caz de neexecutare, executarea cu întârziere sau executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale. – Din lat. poenalis, fr. pénal. Vezi definitia »
SFEROIDÁL, -Ă adj. în formă de sferoid. (< fr. sphéroïdal) Vezi definitia »
EXPOZIȚIONÁL, -Ă adj. referitor la expoziție. (< engl. expositional) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z