Definita cuvantului ecolot
ECOLÓT s.n. Sondă electronică cu ecou acustic, folosită în ecolocație; ecosondă. [Var. eholot s.n. / cf. germ. Echolot].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ecolot
ȘEVIÓT s.n. 1. Rasă de oi cu lână fină și cu firul lung. 2. Stofă făcută din lâna acestor oi. [Pron. -vi-ot. / < fr. cheviotte, engl. cheviot, cf. Cheviot – provincie în Anglia]. Vezi definitia »
prestrănepót, prestrănepóți, s.m. (înv.) fiul strănepotului sau al strănepoatei, în raport cu părinții bunicului sau străbunicii. Vezi definitia »
PILÓT2, piloți, s. m. Stâlp de lemn, de oțel sau de beton (armat), fixat în pământ (vertical sau înclinat) pentru a transmite la straturile de teren rezistent greutatea construcțiilor de deasupra sau pentru a consolida terenul; stâlp de susținere. – Din fr. pilot. Vezi definitia »
ZIGÓT, zigoți, s. m. Celulă rezultată din unirea a doi gameți; ou fecundat; zigospor. – Din fr. zygote. Vezi definitia »
PICÓT, picoți, s. m. 1. (Min.) Bucată de lemn tare, ascuțită la un capăt, folosită la săparea galeriilor. 2. (În forma picou, n.) Bordură de dantelă cu colțuri. ♦ Bulină (3). – Din fr. picot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z