Definita cuvantului electroexosmoză
ELECTROEXOSMÓZĂ s.f. Electroosmoză constând în deplasarea lichidului spre anod. [< fr. électro-exosmose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu electroexosmoză
BÁRCĂ, bărci, s. f. Ambarcație de dimensiuni mici cu vâsle, cu pânze sau cu motor. – It. barca. Vezi definitia »
ALGÉBRĂ s. f. Parte a matematicii care studiază legile operațiilor de adunare, scădere etc., independent de valorile numerice care intervin în aceste operații, numerele fiind înlocuite cu litere. – Fr. algèbre (lat. lit. algebra). Vezi definitia »
SUPERNOVĂ s.f. Explozie violenta a unei stele care se produce in stadiile finale de evolutie. Momentul in care steaua (supraginanta albastra) si-a pierdut rezervele de combustibil, si s-a prabusit sub propria greutate rezultand o luminozitate de 10-100 de milioane de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, si in cele mai multe cazuri o gaura-neagra Vezi definitia »
HEMÍNĂ, hemine, s. f. Substanță organică produsă prin încălzirea hemoglobinei cu clorură de sodiu și acid acetic, folosită în medicina judiciară pentru identificarea petelor de sânge. – Din fr. hémine. Vezi definitia »
PARTENOGENÉZĂ s.f. (Biol.) Reproducere la unele specii de animale inferioare (albine etc.)sexuate prin ouă nefecundate. [< fr. parthénogenèse, cf. gr. parthenos – fecioară, genesis – generație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z