Definita cuvantului elefant
ELEFÁNT s.m. Mamifer din jungla Asiei și Africii, foarte mare, cu nasul modificat în formă de trompă și cu colți mari de fildeș. [Cf. fr. élephant, it. elefante, lat. elephantus, gr. elephas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu elefant
CONȘTIÉNT, -Ă, conștienți, -te, adj. 1. (Despre oameni) Care își dă seama de realitatea înconjurătoare, care are conștiință. 2. Care își dă seama de posibilitățile sale, de rolul care-i revine în societate; ♦ Care realizează scopuri dinainte stabilite; care acționează pe baza cunoașterii legilor obiective ale vieții sociale și își dă seama de consecințele sociale ale acțiunilor sale. [Pr.: -ști-ent] – Din fr. conscient (după ști). Vezi definitia »
DEZINFESTÁNT s.m. Substanță chimică care distruge larve, insecte, viermi. [Cf. fr. désinfestant]. Vezi definitia »
CORESPONDÉNT, -Ă s.m. și f. 1. Colaborator extern la un ziar, care trimite corespondență cu caracter informativ din locul în care se află. 2. Persoană care, în lipsa părinților unui elev, are răspunderea acestuia în fața școlii. 3. (Rar) Cel care poartă corespondență cu cineva. // adj. Membru corespondent = membru al unei academii sau al altei instituții științifice, care are aceleași obligații și se bucură de aceleași drepturi ca un membru activ, cu excepția dreptului de vot. [Cf. fr. correspondant, it. corrispondente]. Vezi definitia »
SUPERINTENDÉNT, superintendenți, s. m. (În Biserica evanghelică) 1. Preot care supraveghează o eforie. 2. Episcop. – Din germ. Superintendent. Vezi definitia »
ULTRAEFICIÉNT, -Ă, ultraeficienți, -te, adj. Foarte eficient. [Pr.: -tra-e-] – Ultra- + eficient. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z