Definita cuvantului siamez
SIAMÉZ, -Ă, siamezi, -e, s. m. și f., adj. 1. Persoană care face parte din populația de bază a Siamului. 2. Adj. Care aparține Siamului sau populației lui, privitor la Siam sau la populația lui. ◊ Frați siamezi sau surori siameze = gemeni care s-au născut cu corpurile lipite total sau parțial între ele; fig. grup format din doi prieteni nedespărțiți. Pisică siameză = specie de pisică originară din Extremul Orient, cu ochii albaștri, cu părul cafeniu, scurt, moale, mătăsos și cu coada scurtă. [Pr.: si-a-] – Siam (n. pr.) + suf. -ez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu siamez
FINÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din extremitatea nord-vestică a Rusiei europene și mai ales din Finlanda. ◊ (s. f.) limbă fino-ugrică vorbită de finezi; limbă finică. (< fr. finnois) Vezi definitia »
RUANDÉZ, -Ă, ruandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Rwanda. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Rwanda. [Pr.: ru-an-] – Ruanda (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
guyanéz (referitor la Guyana) adj. m., s. m., pl. guyanézi; adj. f., s. f. guyanéză, pl. guyanéze Vezi definitia »
turchéz, turcheáză, turchézi, turchéze, adj. (reg.) albastru-deschis, azuriu; (ochi) căprui; (s.f.) albăstreală pentru rufe. Vezi definitia »
NEOZEELANDÉZ, -Ă, neozeelandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Noii Zeelande sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține neozeelandezilor (1) sau Noii Zeelande, privitor la neozeelandezi sau la Noua Zeelandă. [Pr.: ne-o-ze-e-] – Din fr. néo-zélandais. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z