Definita cuvantului epicurism
EPICURÍSM s.n. Doctrină filozofică materialist-ateistă a lui Epicur, care îmbogățește atomismul antic, iar în etică încearcă să creeze o teorie a plăcerii raționale, la baza căreia stă un ideal individualist, de evitare a suferinței și de dobândire a unei fericiri senine, susținând că cel mai rezonabil lucru pentru om este repaosul, liniștea și nu activitatea. [Var. epicureism s.n. / < fr. épicurisme < Epicur – filozof grec din antichitate].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu epicurism
UNGURÍSM, ungurisme, s. n. (Rar) Maghiarism. – Ungur + suf. -ism. Vezi definitia »
MELODRAMATÍSM s.n. Exprimare de sentimente care se remarcă prin artificialitate, prin exaltare exagerată. [< melodramă]. Vezi definitia »
IMORALÍSM s.n. Concepție (susținută mai ales de Nietzsche și Gide) care preconizează încălcarea și negarea normelor și a principiilor morale. ♦ Atitudine opusă față de tot ceea ce în mod obișnuit este considerat moral. [< fr. immoralisme]. Vezi definitia »
GERONTÍSM s. n. senilitate mintală. (< fr. gérontisme) Vezi definitia »
PIROMORFÍSM s.n. Modificarea structurii și a compoziției rocilor, provocată de o temperatură înaltă. [< fr. pyromorphisme, cf. gr. pyr – foc, morphe – formă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z