Definita cuvantului pupa
PUPÁ, pup, vb. I. (Fam.) 1. Tranz. și refl. recipr. A (se) săruta. ◊ Expr. (Tranz.) A pupa în bot (pe cineva) = a linguși, a adula (pe cineva). (Refl. recipr.) A se pupa (în bot) cu cineva = a se înțelege bine cu cineva, a se afla în relații de intimitate cu cineva. 2. Tranz. (Mai ales în construcții negative) A ajunge să obțină ceva râvnit; a dobândi. Nu mai pupi tu plimbare.Lat. *puppare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pupa
DEVELOPÁ vb. tr. a trata cu un reactiv chimic un material fotosensibil impresionat, pentru a face să apară clar imaginea formată la expunere. ◊ a face vizibile, prin procedee speciale, semnele scrise cu cerneală simpatică. (< fr. développer) Vezi definitia »
ZÓPPA DZO-PA/ s. n. dans popular italian cu ritm sincopat. (< it. zoppo) Vezi definitia »
PARTICIPÁ vb. I. intr. A lua parte (la ceva); a împărtăși starea sufletească a cuiva. [P.i. partícip. / < fr. participer, lat. participare]. Vezi definitia »
FRAPÁ vb. tr. 1. a sări în ochi, a izbi, a impresiona, a surprinde. 2. a răci băuturi alcoolice cu gheață. 3. (tehn.) a presa după sinterizare două piese metalice. (< fr. frapper) Vezi definitia »
mai catolic decât papa expr. exagerat (în ceea ce crede, spune sau face). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z