Definita cuvantului etrier
ETRIÉR s.n. 1. Vergea de oțel care înconjură la exterior armătura longitudinală a unui element de beton armat. 2. (Mar.) Suport pe care se sprijină tangoanele, scărițele etc. [Pron. -tri-er, pl. -re. / < fr. étrier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu etrier
CONVÉIER, conveiere, s. n. 1. Mijloc de transport cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primavară până toamna.[Pr.: -ve-ier] – Din engl. conveyer, rus. konveier. Vezi definitia »
LIOMÉR s. n. 1. poezie umoristică din sec. XV-XVI, în dialectul napolitan, cu teme diferite și destinată a fi recitată. 2. intrigă, încurcătură. (< it. gliommero) Vezi definitia »
PROLIFÉR, -Ă adj. 1. prolific. 2. (despre flori, tulpini) care produce muguri, organe suplimentare. (< fr. prolifère) Vezi definitia »
pérper, pérperi, s.m. (înv.) 1. bănuț, monedă bizantină de aur, care a circulat și-n țările române. 2. numele unui impozit pe vii și pe vin care se plătea în perperi; perperit. Vezi definitia »
ATELAJIÉR s. m. lucrător într-o întreprindere agricolă având în grijă atelajele. (< atelaj + -ier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z