Definita cuvantului exponometrie
EXPONOMETRÍE s.f. 1. Capitol al opticii fotografice care se ocupă cu studiul duratei de expunere a materialelor fotografice. ♦ Totalitatea operațiilor prin care se stabilește și se realizează cantitatea optimă de lumină ce trebuie să impresioneze un material fotografic spre a obține o imagine corectă. 2. Tehnica construirii și folosirii exponometrelor. [Gen. -iei. / cf. fr. exposométrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu exponometrie
IMPLICÁȚIE, implicații, s. f. Idee, fapt urmând în mod implicit din altul sau apărând ca o consecință imediată a acestuia. ♦ (Log.) Relație între două concepte în care adevărul ori falsitatea unui concept atrage după sine cu necesitate adevărul ori falsitatea celuilalt concept. – Din fr. implication, lat. implicatio. Vezi definitia »
CELIOGASTROTOMÍE s. f. incizie chirurgicală a stomacului în urma secționării abdominale. (< fr. coelio-gastronomie) Vezi definitia »
INVOLÚȚIE, involuții, s. f. 1. Modificare regresivă a unui organ sau a unui organism. ♦ P. gener. Proces de transformare regresivă, de regres. 2. Proces fiziologic care constă în revenirea unui organ ce a suferit o mărire de volum la dimensiunile, poziția și consistența normală. – Din fr. involution, lat. involutio, -onis. Vezi definitia »
INSATISFÁCȚIE, insatisfacții, s.f. Nemulțumire, neplăcere, nesatisfacție. – Din fr. insatisfaction. Insatisfacție ≠ satisfacție INSATISFÁCȚIE s. nemulțumire, nesatisfacție. (Un sentiment de ~.) Vezi definitia »
BUJÍE s.f. 1. Dispozitiv de producere a scânteii electrice pentru aprinderea carburantului motoarelor cu explozie. 2. Preparat farmaceutic, din unt de cacao, în formă de cartuș, în care se încorporează substanța activă. 3. Tijă flexibilă sau rigidă, folosită ca sondă în chirurgie. [Gen. -iei. / < fr. bougie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z