Definita cuvantului fanum
FÁNUM s.n. Teren sau edificiu consacrat cultului unui zeu la romani. [< lat. fanum].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fanum
PARABÉLLUM s.n. Tip de pistolet semiautomat, folosit mai ales ca armă de război. [< germ. Parabellum – sigla telegrafică a primului fabricant]. Vezi definitia »
QUATÉRNIO TERMINÓRUM (qua pron. cva) s. n. inv. (log.) eroare de raționament datorată ambiguității termenului mediu, care face ca silogismul să aibă patru termeni în loc de trei. (< lat. quaternio terminorum) Vezi definitia »
grum (grúmuri), s. n. – Grămadă, stivă, teanc. Lat. grumus „movilă”. Este un cuvînt care, în rom., apare numai în dicționarele vechi (Cihac; Miklosich, Slaw. Elem., 18; Meyer, Neugr. St., IV, 20; Damé), dar pe care nu-l cuprind nici DAR nici vreun lexicograf modern. Nu pare a avea circulație actuală. Existența sa este atestată și de mr. grumur „grămadă” (REW 3887) și de grumura, vb. (Trans., a umple), cuvînt rar, pe care îl menționează și îl studiază Lacea, Dacor., II, 624, considerîndu-l der. de la un lat. *grumulāre, de la grumulus (mai curînd, de la pl. grumuri). – Der, sugruma, vb. (a strangula), cf. mr. zgrum, cu pref. su(b)-, ca în sugușa (Pușcariu, Lr., 177; după Pascu, I, 96, de la un lat. *suggrumāre); sugrumător, adj. (care sugrumă); sugrumătură, s. f. (strangulare, parte îngustă). Vezi definitia »
CERÍTHIUM s. m. moluscă gasteropodă din mările calde cu cochilia mică, alungită, în spirală, cu striații. (< lat. cerithium) Vezi definitia »
NICIDECÚM adv. În nici un chip, în nici un caz; defel, deloc; nicicum, nicicacum, nicidecât. – Nici + de + cum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z