Definita cuvantului punctual
PUNCTUÁL, -Ă, punctuali, -e, adj. 1. (Despre oameni) Care este exact, care respectă întocmai termenul sau momentul fixat. ♦ (Adverbial) La timp, cu punctualitate. 2. (Despre verbe) Care arată că acțiunea se petrece într-un singur moment. [Pr.: -tu-al] – Din fr. ponctuel (după punct).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu punctual
RURÁL, -Ă, ruráli, adj. ~ Medic rural. Vezi definitia »
PATRIARHÁL, -Ă, patriarhali, -e, adj. 1. Al patriarhului (1) sau al patriarhiei, privitor la patriarh sau la patriarhie. 2. Care amintește simplitatea obiceiurilor și a traiului din vechime; p. ext. liniștit, tihnit; bătrânesc, tradițional, rustic. [Pr.: -tri-ar-.Var.: (înv.) patriarcál, -ă adj.] – Din fr. patriarcal (după patriarh). Vezi definitia »
POȘTÁL, -Ă, poștali, -e, adj. Care aparține poștei1, privitor la poștă1, folosit de poștă1. ◊ Factor poștal = funcționar al poștei1, care predă corespondența la domiciliu, la destinație; poștaș, poștar. – Din fr. postal (după poștă1). Vezi definitia »
SANTÁL s. m. arbore tropical cu flori dispuse în racem și cu lemn alb sau brun-roșiatic, dens și mirositor, din care se extrage un ulei folosit în parfumerie și farmacie. ◊ lemnul acestui arbore, din care se fac mobile de lux. (< fr. santal) Vezi definitia »
PREMENSTRUÁL, -Ă adj. Care precedă menstruația. [Pron. -tru-al. / cf. fr. prémenstruel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z