Definita cuvantului sabot
SABÓT, saboți, s. m. 1. (Mai ales la pl.) Încălțăminte făcută dintr-o bucată de lemn scobit sau dintr-o talpă de lemn cu fețe de piele groasă. 2. Îmbrăcăminte metalică de protecție fixată la capătul unui pilon care trebuie înfipt în pământ; papuc. 3. Organ al frânei care servește la micșorarea vitezei sau la oprirea unei mașini. ♦ Dispozitiv care se montează pe o șină de cale ferată pentru a frâna sau a opri vagoanele. – Din fr. sabot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sabot
FOT1 s. m. unitate de măsură a iluminării, reprezentând iluminarea unei suprafețe de 1 cm2 pe care cade un flux luminos de un lumen, repartizat uniform. (< fr. phot) Vezi definitia »
consót, -oáță, s.m. și f. (înv.) consort, companion, însoțitor. Vezi definitia »
Not much on my mind to speak of, <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ <a href=„hhttp://coumadin-online.ca.cx/ ”> coumadin </a> and [url=http://tramadol-ultram.ca.cx/]tramadol[/url] http://tramadol-ultram.ca.cx/ Vezi definitia »
MATELÓT s.m. Marinar care face serviciul la manevră și pe puntea unei nave. [< fr. matelot]. Vezi definitia »
COMPATRIÓT, -OÁTĂ s.m. și f. Persoană din aceeași țară cu altcineva, considerată în raport cu acesta. [Pron. -tri-ot. / < fr. compatriote]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z