Definita cuvantului fornicator
FORNICATÓR, -OÁRE s.m. și f. Desfrânat. [< fr. fornicateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fornicator
PRUNCUȘÓR, pruncușori, s. m. (Pop.) Diminutiv al lui prunc; prunculeț, pruncuț. – Prunc + suf. -ușor. Vezi definitia »
CONDÓR, condori, s. m. Cel mai mare vultur, cu capul și cu gâtul golaș, complet mut, care trăiește în munții Americii de Sud (Sarcorhamphus gryphus). [Acc. și: cóndor] – Din fr. condor. Vezi definitia »
TRANSFORMATÓR, -OÁRE I. adj. care transformă; înnoitor. II. s. n. 1. aparat, instalație, mașină care transferă energie de la un sistem tehnic primar la unul secundar. ◊ dispozitiv electric care transformă tensiunea unui curent alternativ fără a-i modifica frecvența. 2. aparat fotogrammetric care transformă unele imagini în altele. (< fr. transformateur) Vezi definitia »
ZĂPÓR, zăpoare, s. n. (Pop.) 1. Îngrămădire de sloiuri de gheață care se formează primăvara într-un punct al unui râu, îndeosebi la coturi sau pe secțiuni de curgere mai înguste, datorită căreia se produc creșteri de nivel și inundații; p. ext. revărsare, inundație. 2. Baraj făcut de oameni pentru a permite pornirea plutelor sau funcționarea morilor de apă; apa oprită la baraj. ◊ Expr. A pune zăpor = (despre cai) a nu voi să tragă; a se împotrivi. – Din bg. zapor. Vezi definitia »
UTILIZATÓR, -OÁRE, utilizatóri, -oáre s. m. și f. ~ ♦ (Inform., p. ext.) Utilizator al unui calculator electronic; (în particular) al unui program informatic (, spre deosebire de programator). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z