Definita cuvantului fotoefect
FOTOEFÉCT s.n. (Fiz.) Fenomen de degajare a electronilor în urma expunerii unor substanțe la acțiunea razelor luminoase. [Cf. germ. Photoeffekt].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fotoefect
ASPÉCT, aspecte, s. n. 1. Fel de a se prezenta al unei ființe sau al unui lucru; înfățișare. ◊ Expr. Sub aspectul... = din punctul de vedere..., sub raportul... 2. Categorie gramaticală caracteristică anumitor limbi, care arată durata sau stadiul de realizare a acțiunii unui verb. – Fr. aspect (lat. lit. aspectus). Vezi definitia »
PROIÉCT s.n. 1. Plan de a întreprinde, de a face ceva; intenție. ♦ Prima redactare sau primele idei în legătură cu ceva care urmează să se facă sau care trebuie pus în execuție. ♦ Proiect de lege = text provizoriu al unei legi. 2. Lucrare care cuprinde calculele, desenele, instrucțiunile etc. necesare pentru executarea unei construcții, a unei mașini etc. [Pron. pro-iect. / < lat. proiectus, cf. fr. projet]. Vezi definitia »
COMPLÉCT, -Ă adj. v. complet. Vezi definitia »
FOTOEFÉCT s.n. (Fiz.) Fenomen de degajare a electronilor în urma expunerii unor substanțe la acțiunea razelor luminoase. [Cf. germ. Photoeffekt]. Vezi definitia »
EDÍCT, edicte, s. n. 1. (În Roma antică) Act prin care un magistrat făcea cunoscute normele de drept și formele juridice aplicate în timpul magistraturii lui. 2. (În antichitate și în evul mediu) Decret important cu caracter normativ dat de un monarh sau de o autoritate bisericească superioară cu privire la o anumită problemă. – Din lat. edictum, germ. Edikt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z