Definita cuvantului franciscanism
FRANCISCANÍSM s.n. Mișcare religioasă a lui Francesco d'Assisi, care îmbina predica pocăinței și a ascetismului sever cu aceea a simplității evanghelice, a blândeții și a dragostei pentru toate viețuitoarele firii. [< it. francescanesimo, cf. Francesco d'Assisi – teolog și poet catolic italian din evul mediu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu franciscanism
MALAPROPÍSM s. n. folosire greșită, substituire a unui cuvânt. (< engl. malapropism) Vezi definitia »
ESTETÍSM s. n. Concepție asupra artei și literaturii, care subordonează esteticii toate valorile, exagerând rolul contemplației și al formei de realizare. – Din fr. esthétisme. Vezi definitia »
ALOGÍSM s.n. 1. Judecată care contrazice logica. 2. Negare a gândirii logice ca mijloc științific de cunoaștere autentică, practicată de sceptici, mistici și fideiști. [Pl. -me. / cf. germ. Alogismus < gr. a – fără, logos – rațiune]. Vezi definitia »
MICROCÓSM, (rar) microcosmuri, s. n. (Livr.) Reprezentare redusă a Universului. ♦ Omul, considerat ca o reprezentare redusă a Universului; lumea interioară a omului. [Var.: microcósmos s. n.] – Din fr. microcosme, lat. microcosmus. Vezi definitia »
ECHIDNÍSM s.n. (Med.) Intoxicație cu venin de șerpi. [< fr. échidnisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z