Definita cuvantului fricase
FRICASÉ s.n. (Franțuzism) Carne tăiată bucăți și prăjită în sos; tocană. [Pl. invar. / < fr. fricassée].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fricase
BORGESE, Giuseppe Antonio (1882-1952), scriitor și critic literar italian. Romane caracterologice („Rubè”), nuvele, poezii, eseuri („Sensul literaturii italiene”). Stabilit în S.U.A., a scris în limba engleză lucrări politice antifasciste („Cetatea omului”). Vezi definitia »
se ocupa cu depunerea de metale din solutii apoase diluate in vederea recuperarii unor metale sau in scopul depoluarii unor ape reziduale cu continut de ioni metalici sau pentru rafinarea metalelor adica obtinerea unor metale cat mai pure Vezi definitia »
catrafúse s. f. pl. – Numai în expresia a-și lua catrafusele, a pleca repede, a o șterge. – Var. catravase. Origine necunoscută. Pare a fi o interpretare umoristică a lui catavasii (cf. rus. katavasija „încurcătură”), în sensul că primul obiect pe care trebuie să-l ia preotul cînd pleacă trebuie să fie liturghierul sau cartea de rugăciuni. Cihac, II, 488, citează un mag. kateputa „bagaj”, care nu pare a-i fi convins pe specialiști. Vezi definitia »
se acopere cu vesmante Vezi definitia »
AMBOISE [ãbuáz], localit. în partea central-vestică a Franței (Touraine), pe Loara; 10,9 mii loc. (1982). Instrumente optice și mase plastice. Încălț. Castel în stil gotic și al Renașterii, reconstruit spre sfîrșitul sec. 15 de către Carol VIII, reședință regală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z