Definita cuvantului friulan
FRIULÁN, -Ă adj., s.m. și f. (Locuitor) din regiunea italiană Friuli. // s.f. Limbă vorbită în această regiune; furlană (2). [< it. friulano].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu friulan
IZOOCTÁN s. m. hidrocarbură saturată, izomer al octanului, folosită ca adaos la benzina de avioane, pentru mărirea cifrei cetonice. (< fr. isooctan) Vezi definitia »
SĂRMÁN, -Ă, sărmani, -e, adj. 1. (Adesea substantivat) Sărac (1). 2. (Înv. și reg.) Orfan. 3. (Adesea substantivat; exprimă compătimire față de cineva sau de ceva) Biet, nenorocit, sărac (7). [Var.: (reg.) sărimán, -ă, sirimán, -ă, sirmán, -ă adj.] – Din bg., scr. siromah, cu schimbare de suf. Vezi definitia »
TRANSAFRICÁN, -Ă adj. Care traversează Africa. [Cf. fr. transafricain]. Vezi definitia »
BADIÁN s.m. Arbust originar din Asia (Illicium verum / Illicium anisatum); fructul acestuia în formă de capsulă stelată (steluțe) cu 8 semințe, cu puternică aromă de anason, numit de aceea și „anason stelat”, utilizat ca mirodenie; tradițional, în țările asiatice se mestecă după masă semințe de badian, considerate a fi digestive. – Fr. badiane, engl. badian, star anise, germ. Sternanis. Vezi definitia »
BUTÁN, butani, s. m. Hidrocarbură saturată, cu patru atomi de carbon în moleculă, care se găsește în gazele de sondă și de cracare sau se obține pe cale industrială. – Din fr. butane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z