Definita cuvantului furbisaj
FURBISÁJ s.n. Furbisare. [< fr. fourbissage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu furbisaj
RACLÁJ s. n. curățire a stratului superficial al mucoasei uterine pentru îndepărtarea ovulului fecundat; chiuretaj. (< fr. raclaje) Vezi definitia »
ARIVÁJ s.n. Intrarea în port a unei nave ; (p. ext.) sosire de mărfuri (pe apă). [< fr. arrivage]. Vezi definitia »
AUTOBLOCÁJ s.n. Dispozitiv de blocare automată a sistemelor de semnalizare, de macazuri etc. [< fr. autoblocage]. Vezi definitia »
DECROȘÁJ s.n. Decroșare. [< fr. décrochage]. Vezi definitia »
PASÁJ, pasaje, s. n. 1. Spațiu amenajat între două rânduri de clădiri sau coridor al unei clădiri așezat la nivelul străzii, pe care trec pietoni sau, rar, vehicule dintr-o stradă în alta; p. gener. loc de trecere. ♦ Porțiune de stradă cu marcaje speciale, folosită ca loc de traversare pentru pietoni. ♦ Încrucișare la niveluri diferite între două sau mai multe căi de circulație rutieră sau între un drum rutier și o cale ferată. 2. Fragment dintr-un text scris. ♦ Succesiune melodică într-o compoziție muzicală, formată din note scurte și rapide, care face trecerea între diferitele teme ale piesei. 3. Migrațiune periodică a păsărilor. ◊ Loc. adj. De pasaj = care este în trecere printr-o anumită țară în perioada migrațiunilor. ♦ Cârd, stol (aflat în migrație). 4. Trecere a metalelor, a fibrelor textile etc. printre doi sau mai mulți cilindri metalici așezați în laminor la distanță reglabilă și care se rotesc în sens invers. [Var.: (rar) paságiu s. n.] – Din fr. passage, it. passagio, germ. Passage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z