Definita cuvantului arivaj
ARIVÁJ s.n. Intrarea în port a unei nave ; (p. ext.) sosire de mărfuri (pe apă). [< fr. arrivage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu arivaj
DRAPÁJ s. n. 1. drapare. 2. mijloc de expresie plastică, folosind reproducerea felului cum un veșmânt se modelează după corp. (< fr. drapage) Vezi definitia »
GRUPÁJ, grupaje, s. n. Faptul de a grupa; fel în care sunt aranjate articolele pe o pagină de ziar sau de revistă; (concr.) informații privitoare la probleme înrudite, grupate laolaltă într-o publicație periodică. – Grupa + suf. -aj. Cf. fr. groupage. Vezi definitia »
TREIÁJ s.n. Spalier pentru grădină sau pentru vie. [Pron. tre-iaj. / < fr. treillage]. Vezi definitia »
PEISÁJ, peisaje, s. n. 1. Parte din natură care formează un ansamblu artistic și este prinsă dintr-o singură privire; priveliște; aspect propriu unui teritoriu oarecare, rezultând din combinarea factorilor naturali cu factorii creați de om. 2. Gen de pictură sau de grafică având ca obiect reprezentarea cu precădere a priveliștilor din natură; (concr.) tablou, fotografie care reprezintă un peisaj (1). 3. Descriere, reprezentare a naturii în opere literare; compoziție literară descriptivă. [Pr.: pe-i-.Var.: peiságiu s. n.] – Din fr. paysage, it. paessagio. Vezi definitia »
MINÁJ s.n. Drept luat de seniorul feudal la vinderea produselor pe piață. [< fr. minage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z