Definita cuvantului purcede
PURCÉDE, purcéd, vb. III. Intranz. (Pop.) A pleca, a porni la drum. ♦ Intranz. și refl. (Despre lucruri și despre fenomene văzute în mișcare, în evoluție) A începe, a (se) porni, a (se) dezlănțui. ◊ Expr. (Intranz.) A purcede grea (sau îngreunată) = a rămâne însărcinată. ♦ A întreprinde, a începe o acțiune. ♦ A proceda, a acționa (într-un anumit fel). ♦ (Despre acțiuni, stări) A izvorî, a proveni, a lua naștere. [Perf. s. purcesei, part. purces] – Lat. procedere.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu purcede
CEFALOPÓDE s. n. pl. clasă de moluște marine cu capul bine delimitat de corp și gura înconjurată de mai multe brațe tentaculare, cu ventuze. (< fr. céphalopodes) Vezi definitia »
SCIURÍDE s. f. pl. familie de animale rozătoare: veverița, popândăul, marmota. (< fr. sciurides) Vezi definitia »
IZOPÓDE s.n.pl. Ordin de crustacee care au toracele format din șapte segmente libere, la fiecare fiind atașată câte o pereche de picioare; (la sg. izopod) animal din acest ordin. [Var. isopode s.n.pl. / < fr. isopodes]. Vezi definitia »
unde stai,domiciliu,locuinta Vezi definitia »
ARAHNÍDE s.f.pl. Clasă de animale nevertebrate, cuprinzând păianjenii, scorpionii etc.; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. arahnidă. / < fr. arachnides, cf. gr. arachne – păianjen]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z