Definita cuvantului geografie
GEOGRAFÍE s.f. Știință care studiază și descrie înfățișarea scoarței Pământului și fenomenele care se produc la suprafața ei. ◊ Geografie lingvistică = metodă de cercetare a fenomenelor de limbă prin stabilirea pe bază de anchete pe teren a ariilor lor de răspândire. [Gen. -iei, var. gheografie s.f. / cf. fr. géographie, lat. geographia < gr. ge – pământ, graphein – a scrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu geografie
SOCIOGRAFÍE s. f. 1. observare, înregistrare și descriere a societăților ca formațiuni istorice concrete. 2. curent empirist în sociologie, pe care o reduce la simpla descriere, în afara oricăror concluzii teoretice. 3. disciplină sociologică empiristă, descriptivă; ramură a sociologiei care studiază influența condițiilor locale asupra formării tipurilor sociale. (< fr. sociographie) Vezi definitia »
DISFORÍE s. f. (Med.) Tulburare a dispoziției (3) manifestată printr-o stare (penibilă) de tristețe și frică, însoțită uneori de iritabilitate extremă și de agresivitate. – Din fr. dysphorie. Vezi definitia »
GEOMETROGRAFÍE s.f. Studiul determinării soluției celei mai simple și exacte a unei probleme de construcție geometrică. [Pron. ge-o-, gen. -iei. / cf. fr. géométrographie]. Vezi definitia »
CITOANATOMÍE s. f. anatomia celulei. (< fr. cytoanatomie) Vezi definitia »
HIDRORAGÍE s.f. (Med.) Trecere a apei din plasma sanguină în spațiile interstițiale ale organismului. [Gen. -iei. / < fr. hydrorragie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z