Definita cuvantului citoanatomie
CITOANATOMÍE s. f. anatomia celulei. (< fr. cytoanatomie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu citoanatomie
INVÁZIE, invazii, s. f. 1. Intrare neașteptată, năvălire a unei armate inamice într-o țară (cu scopul de a o cuceri, de a o subjuga); cotropire, invadare; p. ext. năvălire, venire neașteptată și în număr mare a cuiva sau a ceva într-un anumit loc. 2. Apariție rapidă și masivă, cu caracter de calamitate, într-o regiune, a unor specii de plante sau de animale dăunătoare sau parazite. 3. (Med.) Stadiu în evoluția ciclică a unei boli infecțioase, care durează de la apariția primelor semne de boală până la instalarea fenomenelor clinice caracteristice. – Din fr. invasion, lat. invasio. Vezi definitia »
SALVIE, salvii, s.f. În gastronomie, frunzele de salvie (Salvia officinalis) sunt folosite, mai ales în țările mediteraneene, drept condiment în preparatele din carne de vițel, de miel, în sosuri, umpluturi de cârnați, la pizza etc., precum și ca aromatizant pentru diverse băuturi (vermut, oțet), dându-le un gust și o aromă caracteristice acestor zone geografice. Vezi definitia »
SPOLOCÁNIE s. f. (Pop.; în religia creștină) Prima zi din postul Paștilor. – Din ucr. spolokanje. Vezi definitia »
ASIMETRÍE s.f. Lipsă de simetrie; nesimetrie, neregularitate. ♦ (Log., mat.) Proprietate a relațiilor între doi termeni, care nu este valabilă și în sens reciproc. [Gen. -iei. / cf. fr. asymétrie, gr. asymmetria]. Vezi definitia »
REPÚLSIE s.f. 1. Dezgust, oroare, aversiune instinctivă. 2. (Fiz.) Forță în virtutea căreia două corpuri sau două molecule se resping reciproc; respingere. [Gen. -iei, var. repulsiune s.f. / cf. fr. répulsion, lat. repulsio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z