Definita cuvantului hipsometrie
HIPSOMETRÍE s.f. 1. Altimetrie. 2. Totalitatea elementelor care redau pe o hartă altitudinea reliefului; orometrie. [Gen. -iei. / < fr. hypsométrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipsometrie
ZOOCECIDÍE s.f. Cecidie provocată de un parazit animal. (din fr. zoocécidie) Vezi definitia »
ELECTROTOMÍE s. f. secționare a țesuturilor organice cu ajutorul curenților electrici. (< fr. électrotomie) Vezi definitia »
ciocârlíe, ciocârlíi, s.f. (reg.) 1. (la plută) nuia cu laț de frânghie la un cap, cu care plutașii opresc pluta, agățând-o de cârmă; iapă, tenchi. 2. cui gros de lemn folosit la plug. 3. butaș de viță de vie. Vezi definitia »
BUCURÍE, bucurii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire, de satisfacție sufletească. ◊ Loc. adv. Cu bucurie sau cu toată bucuria = din toată inima. ◊ Expr. A nu mai putea de bucurie = a se bucura foarte mult. Noroc și bucurie, formulă de salut. 2. (Concr.) Persoană, obiect, veste etc. care bucură. – Din bucura + suf. -ie. Vezi definitia »
DISTROFÍE s.f. (Med.) Stare patologică constând în dezorganizarea nutriției țesuturilor sau a organelor. ♦ Tulburare de nutriție cronică la sugari. [Gen. -iei. / < fr. dystrophie, cf. gr. dys – dificil, trophe – hrană]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z