Definita cuvantului holografic
HOLOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la holografie. [< fr. holographique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu holografic
ANORGÁNIC, -Ă, anorganici, -ce, adj. (Despre corpuri) în compoziția cărora intră numai substanțe din regnul mineral. ◊ Chimie anorganică = chimie a corpurilor minerale; chimie neorganică. – Din fr. anorganique Vezi definitia »
HERCÍNIC, -Ă adj. (Geol.) Care aparține unor formații orogenetice din paleogenul târziu. ◊ Catenă hercinică = lanț de munți formați în carbonifer, întinzându-se din Asia Centrală și traversând Europa. [Cf. fr. hercynien]. Vezi definitia »
CABALÍSTIC, -Ă adj. Magic, tainic, misterios. ♦ Obscur. [Cf. fr. cabalistique]. Vezi definitia »
BUTÍC, buticuri, s. n. (Franțuzism) Magazin mic și luxos, cu mărfuri, în general de serie mică. [Var.: butícă s. f.] – Din fr. boutique. Vezi definitia »
TRAFÍC, traficuri, s. n. 1. Totalitatea transporturilor de mărfuri sau de persoane care se fac pe o anumită cale de comunicație, cu anumite mijloace de transport, într-un interval de timp și în condiții precizate. ♦ Totalitatea legăturilor de telecomunicație stabilite într-un anumit interval de timp și în anumite condiții tehnice. 2. Activitate economică având drept scop schimbul de mărfuri și de alte valori. ♦ Comerț ilicit. ♦ Expr. A face trafic de influență = a trage foloase ilicite din influența pe care cineva o are asupra cuiva, din trecerea de care se bucură pe lângă cineva. – Din fr. trafic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z