Definita cuvantului homeoproforon
HOMEOPROFORÓN s.n. (Lit.) Aliterație. [Pron. -me-o-. / cf. fr. homéoprophorone, gr. homeoprophoron].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu homeoproforon
JETÓN s. n. 1. fisă. ♦ ~ de prezență = a) fisă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată; b) fisă, placă de metal care se așază la tabloul de pontaj de la poarta întreprinderii. 2. piesă mică de carton, lemn sau plastic, pătrată, pe care sunt desenate imagini diferite, în jocurile didactice de cunoaștere a mediului înconjurător. (< fr. jeton) Vezi definitia »
BUISSON [büisõ], Ferdinand (1841-1932), pedagog și om politic francez. A editat „Dicționarul de pedagogie”, lucrare de largă circulație. Militant pentru învățămîntul laic și gratuit, pentru dreptul de vot al femeilor. Unul dintre inițiatorii Ligii Drepturilor Omului și președinte al acesteia (1913-1926). Premiul Nobel pentru pace (1927), împreună cu L. Quidde. Vezi definitia »
AGAMEMNON (în mitologia greacă), fiul lui Atreu și rege în Micene, erou al „Iliadei”. Căpetenia oastei aheilor în războiul troian. La întoarcerea acasă, a fost asasinat de soția sa, Clitemnestra, și de amantul ei, Egist. Vezi definitia »
VIBRAFÓN s.n. Instrument muzical de percuție, care produce sunete prin lovirea unor lame metalice de lungimi diferite, având dedesubt instalate tuburi de rezonanță, închise sau deschise prin niște moriști acționate electric, care sporesc amplitudinea sonorității. [< fr. vibraphone]. Vezi definitia »
ghenicón, ghenicóni, s.m. (înv.) general, (adv.) în general. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z