Definita cuvantului miercurean
MIERCUREÁN, -Ă, miercuréni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană născută și crescută în municipiul Miercurea-Ciuc (din județul Harghita). 2. Adj., s.m. (Locuitor) din municipiul Miercurea-Ciuc. (/Miercurea/-Ciuc (n.pr.) + suf. -ean)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu miercurean
bolocán (-nă), adj. – Tont, prost, netot. Se folosește și ca nume propriu de bou. Mag. bolyoka (Scriban). – Der. bolocăni, bolohăni, bolovăni, vb. (a se holba), care a ajuns să se confunde cu der. de la bolovan; bolocănos, adj. (grosolan, necioplit); bolohoniță, s. f. (proastă, îngîmfată). Vezi definitia »
ECONOMETRICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în econometrie. (< fr. économétricien) Vezi definitia »
ivan, ivani s. m. (peior.) rus. Vezi definitia »
DECUMÁN, -Ă adj. (Ant.; despre pământuri) Care aparținea statului roman și pentru care colonii plăteau a zecea parte din venit. ◊ Poartă decumană = poartă a unui castru sau a unei tabere romane situată în partea opusă inamicului și în dreptul căreia se afla cohorta a zecea. [< lat. decumanus – al zecelea, cf. fr. décuman]. Vezi definitia »
ALDAN 1. Rîu în Iakuția (Federația Rusă); 2.273 km. Izv. din M-ții Stanovoi și se varsă în Lena la Batamaj. Afl. pr.: Amga, Maia. Navigabil pe 1.753 km. 2. Podiș în Siberia Orientală (C.S.I.) Între M-ții Stavoi și rîul cu același nume, alcătuit din roci cristaline cu intruziuni de granite și sienite. Alt. med.: 1.300-1.600 m. Zăcăminte carbonifere, de min. de fier, aur și mică. Expl. forestiere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z