Definita cuvantului șanal
ȘANÁL s. n. v. șenal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șanal
SINODÁL, -Ă, sinodali, -e, adj. Care aparține sinodului, privitor la sinod; care emană de la un sinod, care face parte dintr-un sinod; sinodic (2), sinodicesc. – Din fr. synodal. Vezi definitia »
ȘENÁL s.n. Canal de navigație în lungul albiei unui râu sau care leagă între ele râuri și canale. [Var. șanal s.n. / < fr. chenal]. Vezi definitia »
MULTILATERÁL, -Ă adj. care se desfășoară pe mai multe planuri, care privește mai multe laturi ale unei probleme, activități; plurilateral. (< fr. multilatéral) Vezi definitia »
EMOȚIONÁL, -Ă adj. propriu emoțiilor; provocat de emoție; care provoacă emoție; emotiv (I). (< fr. émotionnel, germ. emotional) Vezi definitia »
PERLINGUÁL, -Ă, perlinguali, -e, adj. (Despre medicamente sau despre administrarea unor medicamente) Care este pus pe limbă sau sub limbă pentru a fi resorbit rapid de mucoasa limbii și a avea, în felul acesta, o acțiune cât mai rapidă. ◊ (Adverbial) Medicamentul se administrează perlingual. [Pr.: -gu-al] – Din germ. perlingual. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z