Definita cuvantului imun
IMÚN, -Ă adj. Care prezintă imunitate (1). // (În forma imuno-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) imunitate”. [< lat. immunis, fr. immun].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu imun
sceáun, scheáune, s.n. (înv. și reg.) scheunat (de câine). Vezi definitia »
ȘLĂDÚN, șlăduni, s. m. (Reg.) Gorun. [Var.: slodún s. m.] – Sb. sladun. Vezi definitia »
FÁUN, fauni, s. m. Zeu al fecundității din mitologia romană; (sens curent) divinitate romană campestră, protectoare a câmpiilor, pădurilor și turmelor, înfățișată ca un bărbat cu coarne și cu picioare de țap. – Din lat. faunus. Vezi definitia »
TABÚN, tabunuri, s. n. Sistem de creștere a cailor în libertate (pe pășune, în stepă); herghelie de cai aproape sălbatici, din stepă. ♦ Cireadă de vite; turmă de oi. ♦ (Reg.) Pășune, izlaz. – Din ucr. tabun. Vezi definitia »
- Propun să fie definite ca „juxtanime” cuvintele care pot fi descompuse (nu după principiul despărțirii în silabe) în două sau mai multe cuvinte cu înțelesuri ferme cât mai aproape de formele neflexionate. – Exemple: in-cap-abil, cap-cană, par-ten-eră, aruncă-tură, far-mac-ie – P.S. Propun deasemenea, denumirea de forme juxtanimice pentru exemple cum ar fi: cot-cod-ace (Arghezi), cale-'n-dar (poetic) cât și pentru cele care, în ansamblu, ar căpăta anumite înțelesuri, în genul; în-cer-cat sau în-cur-cat(scuze!) – P.S.II Nefiind specialist, meseria mea fiind matematica, fizica, astronomia și (neatestat)filosofia, îmi cer scuze dacă din lipsă de informare bat la porți deschise. Al dvs.Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpina (tel.0752145670) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z