Definita cuvantului încorporație
ÎNCORPORÁȚIE s.f. 1. Încorporare. 2. Construcție gramaticală specifică unor limbi, constând în aceea că se include complementul în verb, sudându-se cu el și dând naștere unui nou cuvânt compus. [Gen. -iei, var. incorporație, incorporațiune. / < fr. incorporation].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu încorporație
DEMOGRAFÍE s.f. Știință care studiază statistic problemele referitoare la mișcarea populației, la compoziția și la numărul ei etc. [Gen. -iei. / < fr. démographie, cf. gr. demos – popor, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
FITOORGANOLOGÍE s. f. studiu sistematic al organelor vegetale. (< fr. phytoorganologie) Vezi definitia »
NEUROTOMÍE s. f. nevrotomie. (< fr. neurotomie) Vezi definitia »
GHIMIRLÍE, ghimirlii, s. f. 1. Ferăstrău cu pânza (II 1) îngustă. 2. Casă mică și sărăcăcioasă. [Var.: ghimerlíe s. f.] – Et. nec. Vezi definitia »
PÉNSIE s. f. sumă de bani care se acordă (lunar) celor care au ieșit din producție pentru limită de vârstă sau pentru invaliditate, precum și urmașilor acestora, în cazurile prevăzute de lege. ♦ ~ alimentară (sau de întreținere) = sumă de bani, lunară, pe care o persoană trebuie să o plătească altei persoane în cuantumul și pe durata de timp stabilită de o instanță judecătorească. (< rus. pensiia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z