Definita cuvantului loure
LOURE s.n. 1. Cimpoi în Franța. 2. Vechi dans popular francez, din Normandia, lent, jucat după acest instrument; melodia corespunzătoare. [Pr.: lur] (din fr. loure)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu loure
DECUPRÁRE s.f. (Poligr.) Acțiunea de a decupra. [< decupra]. Vezi definitia »
TÁRE1 adv. 1. Foarte, mult, extrem. ◊ (Pe lângă adjective sau adverbe, ajută la formarea superlativului). Îți voi rămânea tare recunoscător (ODOBESCU). 2. Cu forță, cu intensitate, cu putere. 3. (Pe lângă verbe ca «a vorbi», «a spune», «a cânta» etc.; în opoziție cu în gând) Cu glas articulat, pentru a fi auzit de cei din jur; (în opoziție cu încet) cu glas ridicat, pentru a se auzi bine sau departe. 4. (În opoziție cu agale, încet etc.) Iute, repede. Prin târg așa mâna de tare... de ți se părea că zboară iepele (CREANGĂ). – Lat. talem. Vezi definitia »
PROSTITUÁRE, prostituări, s. f. Acțiunea de a (se) prostitua și rezultatul ei. [Pr.: -tu-a-] – V. prostitua. Vezi definitia »
ROTACIZÁRE, rotacizări, s. f. Faptul de a (se) rotaciza; rotacism. – V. rotaciza. Vezi definitia »
CONJUGÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) conjuga. ◊ flexiunea verbului. ◊ fiecare dintre categoriile în care se împart verbele după terminația infinitivului. 2. îmbinare, unire. 3. mod de înmulțire sexuală în care prin fuzionarea a doi gameți rezultă zigotul. ◊ împerechere a cromozomilor în cursul meiozei. (< conjuga) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z