Definita cuvantului sanmarinez
SANMARINÉZ, -Ă, sanmarinézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază din San Marino (republică sau capitala ei omonimă) sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de San Marino sau populației sale, privitor la San Marino sau la populația sa. (San Marino (n.pr. < it. Santo Marino = Sfântul Marin) + suf. -ez)

Sursa: DOOM
Cuvinte ce rimeaza cu sanmarinez
FILOPORTUGHÉZ, -Ă adj., s.m. și f. Partizan, prieten al portughezilor. [Cf. it. filoportughese]. Vezi definitia »
THAILANDÉZ, -Ă, thailandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Thailandei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Thailandei sau populației ei, privitor la Thailanda sau la populația ei. – Din fr. thailandais. Vezi definitia »
POLONÉZ, -Ă, polonezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Poloniei sau este originară de acolo; polon (1). 2. Adj. Care aparține Poloniei sau populației ei, privitor la Polonia sau la populația ei, originar din Polonia; ca al polonezilor (1); polon (2). ◊ Covrig polonez = produs de patiserie în formă de colăcel preparat din aluat de cozonac îmbibat cu sirop de zahăr și având deasupra nuci pisate. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de polonezi (1). 3. S. f. Dans de origine poloneză (2), în tempo moderat și în măsura de 3/4, cu ritm viguros și cu caracter maiestuos, solemn, asemănător marșului; melodie după care se execută acest dans. 4. S. m. Mezel din carne de vită și de porc, afumat la cald și apoi fiert; (fam.) poliș. – Din fr. polonais. Vezi definitia »
CERCHEZ, Mihail Cristodulo (1839-1885, n. Bîrlad), general român. În timpul Războiului pentru Independență a participat la luptele de la Plevna (aug.-nov. 1877), unde Osman Pașa i-a predat sabia; s-a distins la Smîrdan și Vidin. Vezi definitia »
ARDENÉZ (‹ fr.) s. m. (ZOOT.) Rasă de cai de tracțiune, cu corpul masiv (talia 150-160 cm și greutatea 550-750 kg) și putere de tracțiune de 3-5 ori mai mare decît greutatea corpului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z