Definita cuvantului intarsiatură
INTARSIATÚRĂ s.f. Intarsie. [Pron. -si-a-. / < it. intarsiatura].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu intarsiatură
CITÉRNĂ s.f. v. cisternă. Vezi definitia »
MELÁNĂ s. f. Fibră textilă sintetică cu proprietăți asemănătoare lânii. – Denumire comercială. Vezi definitia »
MAMÉLĂ s. f. 1. organ glandular care secretă laptele la mamiferele femele; același organ atrofiat, la bărbat. 2. (bot.) mică protuberanță sau excrescență în formă de negi pe pereții unor organe. (< fr. mamelle) Vezi definitia »
ZĂPĂCEÁLĂ, zăpăceli, s. f. 1. Faptul de a (se) zăpăci; stare în care se află cel zăpăcit; tulburare, buimăceală, fâstâceală, năuceală; dezordine. 2. (Fam.) Gălăgie mare, tărăboi, larmă, balamuc. – Zăpăci + suf. -eală. Vezi definitia »
PLÚTĂ2, plute, s. f. 1. Specie de plop ale cărui ramuri cresc aproape de la baza trunchiului, dând coroanei o formă de piramidă lungă și îngustă; plutaș2 (Populus pyramidalis). 2. Material gros, neted, poros, impermeabil, elastic și mai ușor decât apa, obținut din stratul exterior al scoarței unor specii de stejar și folosit pentru fabricarea dopurilor, a colacilor de salvare, ca material izolant, în construcția avioanelor etc., suber. ♦ (Rar) Dop fabricat din plută2. ♦ Bucată de lemn sau de alt material ușor care se leagă de sfoara undiței pentru a o face să plutească la suprafața apei. ♦ Bucățică de lemn ușor în care se înfige fitilul candelei. – Din scr. plut. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z