Definita cuvantului interpretare
INTERPRETÁRE s.f. 1. Acțiunea de a interpreta și rezultatul ei; comentare, explicare, explicație. ♦ Comentare și explicare critică a unui text (vechi). ◊ Interpretare artistică = act creator prin care se redă prin mijloace adecvate conținutul unei lucrări dramatice, coregrafice, muzicale sau a unui scenariu cinematografic. 2. Operație logică prin care variabilele dintr-o formulă sunt înlocuite cu valori corespunzătoare lor. [< interpreta].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu interpretare
MANȘONÁRE, manșonări, s. f. (Tehn.) Acțiunea de a manșona.V. manșona. Vezi definitia »
AUTODIAGNOSTICÁRE, autodiagnosticări, s. f. Acțiunea de a se autodiagnostica. [Pr.: a-u-to-di-a-] – V. autodiagnostica. Vezi definitia »
ALINIÉRE s.f. 1. Acțiunea de a (se) alinia și rezultatul ei. 2. Linie de așezare a limitelor unei străzi, a unei piețe publice etc. ♦ Operație de jalonare a unui aliniament. 3. (la pl.) Monumente cu caracter religios frecvente în epoca bronzului în Franța, în Anglia etc., constând din șiruri drepte, paralele, de blocuri mari de piatră cioplită, înfipte vertical în pământ la intervale regulate. [< alinia, după fr. alignement]. Vezi definitia »
DESCINTRÁRE s.f. Acțiunea de a descintra și rezultatul ei. [< descintra]. Vezi definitia »
REUTILÁRE s.f. Acțiunea de a reutila și rezultatul ei. [< reutila]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z