Definita cuvantului inverti
INVERTÍ vb. IV. tr. A face, a produce o inversie. ♦ A descompune prin hidroliză o substanță optic-activă cu putere rotatorie mai mare; a transforma zahărul în glucoză și fructoză cu ajutorul invertazei. [P.i. -tesc. / < fr. invertir, it. invertire, lat. invertere].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inverti
LEHĂMETÍ, lehămetesc, vb. IV. Refl. (Reg.) A se sătura, a se plictisi, a se dezgusta, a se scârbi total (de ceva sau de cineva); a se lehămetisi, a se lehămetui. [Var.: lehămețí vb. IV] – Din lehamete. Vezi definitia »
ADĂPOSTÍ, adăpostesc, vb. IV. Tranz. A pune, a ține la adăpost. ♦ Refl. A se așeza, a se ascunde într-un loc ferit. – Din adăpost. Vezi definitia »
RĂZVRĂTÍ, răzvrătesc, vb. IV. Tranz. și refl. A (se) răscula, a (se) revolta. ♦ Intranz. (Rar) A unelti, a complota (împotriva cuiva). – Din sl. razvratiti. Vezi definitia »
Stimati Domni, CORECT ESTE MEDICINEI ! si nu MEDICINII ! va rog corec Vezi definitia »
BRĂNEȘTI 1. Com. în jud. Dîmbovița; 9.513 loc. (1991). Țesătorie; panificație. 2. Com. în jud. Gorj; 2.715 loc. (1991). 3. Com. în Sectorul Agricol Ilfov; 8.053 loc. (1991). Fabrici de conf. (tricotaje din lînă și bumbac) și ulei de in. Piscicultură (iazuri și heleșteie). Stație de c. f. Mănăstirea Pasărea (sec. 18). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z