Definita cuvantului ipostazia
IPOSTAZIÁ vb. I. tr. 1. A da caracterul unei ipostaze, a obiectiva, a personifica, a prezenta ceva ca fiind real. ♦ (Log.) A transforma arbitrar o entitate fictivă sau accidentală (un cuvânt, un concept) într-o substanță propriu-zisă. 2. (Lingv.) A substitui o categorie gramaticală. [Cf. germ. hypostasieren, engl. hypostatize].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ipostazia
DEZGRAȚIÁ vb. I. v. dizgrația. Vezi definitia »
ZINCOGRAFIÁ vb. tr. a reproduce imagini, desene cu ajutorul zincografiei. (< fr. zincographier) Vezi definitia »
CARIA, reg. istorică în SE Asiei Mici, locuită de carieni (populație pre-indoeuropeană), apoi de greci, care au ridicat aici orașe înfloritoare ca Halicarnas, Milet, Cnidos, Magnesia, Tralles ș.a. inclusă de romani în prov. Asia (129 î. Hr.). Vezi definitia »
SAGITÁRIA s.f. Plantă erbacee din apele dulci, calme, cu frunze aeriene în formă de vârf de săgeată; varietate de stânjenel. [< fr. sagittaire, cf. lat. sagitta – săgeată]. Vezi definitia »
SÉPIA s.f. invar. Tuș cafeniu-închis, provenit din lichidul eliminat de sepie sau fabricat pe cale artificială și întrebuințat în pictură sau în grafică. ♦ Desen făcut cu o astfel de culoare. [Pron. -pi-a. / < fr. sépia]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z